APPlab 2015

Ontdek verschillende nieuwe apps en toepassingen van Mixed Reality en Augmented Reality in het APPlab van JEFF. Een greep uit het aanbod:

Osmo ’s revolutionaire systeem moedigt sociale intelligentie en creatief denken aan door de Ipad open te breken naar de oneindige mogelijkheden van fysiek spel.

Time’s beste uitvinding 2014!

Osmo

So Many Stars is een vrolijke app die tot leven komt door de samenwerking tussen het Andy Warhol Foundation for the Visual Arts en Bungaboo. Deze interactieve adaptatie van het boek ‘So’ van Andy Warhol verkent het concept van de ‘So’ series en nodigt kinderen uit om te ontdekken wat er gebeurt in de ‘So’ animaties. Die ontdekking begint bij het aanraken van voorwerpen op de verschillende pagina’s, zoals honden laten groeien, spaghetti eten en vis uit het water laten springen. Er is geen juist of fout, het draait enkel rond de ontdekking van de wereld van Andy Warhol op een speelse en grafische manier.

So many Stars – Andy Warhol

Dr Adrian Clark van het departemenet Human Interface Technology Labarotory aan de Universiteit van Canterbury is het brein achter colAR. colAR is een computerprogramma met een verhoogde realiteit dat de ingekleurde afbeeldingen van de kinderen omzet in 3D-animatie. Dit laat de gebruiker toe om zijn of haar eigen kunstwerk in levenden lijve te zien.

ColAR Mix stimuleert tekeningen van potlood en papier in tegenstelling tot puur vermaak op het scherm. Je print je afbeelding, de kinderen kleuren ze in en wanneer je je tablet ernaartoe richt, komt de tekening tot leven in 3D.

ColAR

Blek is een ervaring met een open einde, enkelvoudige game mechanics en een diep bauhaus ontwikkeld ontwerp. Huh!
Blek draait om verbeelding, nieuwsgierigheid en experimenteren. Het gaat om persoonlijkheid, je eigen stijl en temperament. Maar het draait vooral om het SPELEN.

Een makkelijk doel: een lijn vormgeven die gekleurde cirkels verzameld en zwarte gaten op zijn weg moet vermijden. Het kan uitdagend zijn, maar dankzij het eenvoudige, mooie ontwerp herinnert Blek er ons aan dat je het alleen maar moet spelen (of er mee spelen). Er zijn geen specifieke bewegingen die je moet leren. Voor elke level zijn er oneindig veel oplossingen, van heerlijk simpel tot uitzonderlijk diep en complex, maar altijd elegant.

“Het spel lijkt op moderne kunst en speelt uitzonderlijk vlot.” The New York Times

Blek