MakingMovies Filmfeest

MakingMovies Filmfeest – 26 februari 2017

Je eigen kortfilm op het grote scherm? Het kan! Op deze feestelijke dag zijn jullie de filmsterren. Jonge filmmakers, breng je MakingMovies Filmfeest – 26 februari 2017
Op zondag 26 februari komen we weer bij elkaar op Het Jeugdfilmfestival om nieuwe creaties van jonge filmmakers te bewonderen op het grote scherm. De kortfilmcompilatie MakingMovies 2017 start om 14u00 en we eindigen de dag in stijl met de bekendmaking van de winnaars en een feestelijke receptie om 16u30.

De jury van MakingMovies 2017 had de moeilijke taak om een selectie te maken uit 130 inzendingen. Ze bestond dit jaar uit Frederike Migom (actrice, regisseur, kindercoach), Jimmy Kosolosky (animator) en Manuel Janssens (ex-MakingMovies deelnemer en afgestudeerd filmer).

Naast de vertoning van de geselecteerde films valt er nog van alles te beleven. In het medialab LaboJEFF kan je spelen en experimenteren met nieuwe media en allerhande installaties. Doe zeker ook mee met het filmexperiment! De jonge filmmaker mag op bezoek bij de filmdokter, die je vertelt wat de jury van jouw filminzending vond en je passeert bij onze reporter voor een kort interview (Q&A) over jouw film.

Wij kijken er alvast naar uit om jullie te ontvangen!

PROGRAMMA:
zondag 26 februari 2016 in Zuiderpershuis, Waalsekaai 14, 2000 Antwerpen

14u – 15u30
MakingMovies kortfilmselectie 2017 in ZAAL 1
+ nadien stemming voor de publieksprijs. Dus jonge filmmakers, breng je fans mee en maak kans op de publieksprijs!
Gratis (verplichte reservatie: VOLZET)

15u30 – 16u30
Doorlopend het Medialab (meer info op www.jeugdfilmfestival.be), het filmexperiment, de filmdokter, Q&A filmmakers, Studio Kidscam, …

16u30 Slot met bekendmaking winnaars Gouden Klaps 2017 in de Foyer.

www.makingmovies.be