Masterclass Rintje

Door Anna Heuninck (4- 6 jaar)

Rintje, de stoere foxterriër bekend van Ketnet, komt naar Het Jeugdfilmfestival! Samen met Anna Heuninck, setdresser van deze vrolijke animatieserie, duiken we in de wondere wereld van Rintje. Onze creativiteit leven we uit bij het bedenken en maken van nieuwe hondenvriendjes. We ontdekken bovendien de magie van bewegende animatiebeelden.

De Master:
Anna Heuninck studeerde in 2013 af aan de KASK-Hogeschool in Gent. Ze viel meermaals in de prijzen met haar animatiewerk. Zo won ze ondermeer prijzen in Mechelen en Kroatië voor haar eerste stopmotionfilm Snit (2010) en haar afstudeerfilm Kassa 9 (2013) – stop-motion op ware grootte met klei – was te zien op verschillende filmfestivals en werd bekroond met de prijs van ‘CinemaGelijk’ Brussel (2014).
Bij Beast Animation, de Belgische stopmotionstudio, werkte Anna mee aan de televisieseries Dimitri en Rintje. Het decor en de props van Rintje zijn van Anna’s hand! Ook werkte ze mee aan de videoclip Silver van Compact Disk Dummies. Animatie kent voor Anna dus nog weinig geheimen.

Resultaten: