Masterclass Slow Motion

Door Michael en Andrew Van Ostade (6- 9 jaar)

Smijt met weerballonnen, laat een confettikanon ontploffen en film dit alles met een professionele slow motion camera: het resultaat is fenomenaal. Samen met filmmakers Michael en Andrew Van Ostade ontdek je hoe je het beste effect bekomt. Je gaat naar huis met je eigen slow motion film.

De Masters:
Filmmakers Michael en Andrew Van Ostade zijn geen onbekenden voor Het Jeugdfilmfestival. We vertoonden hun eerste kortfilm Songs from the Outside tijdens Cut the Crap en hun tweede kortfilm Danse Macabre won de kinderjuryprijs in onze competitie. Andrew zat lang geleden in onze kinderjury en zetelde vele jaren later in onze professionele jury. Kers op de taart: ze werken nu volop aan hun eerste jeugdfilm De gebroeders Schimm. Voor de popgroep Gepetto and the Whales amuseerden ze zich rot met de slow motion techniek in deze videoclip.

Belangrijk! In deze masterclass kun je behoorlijk vies worden en zal buiten worden gegeven. Trek warme kleren aan die vuil mogen worden! En neem vervangkledij, een handoek en een washandje mee.

Met dank aan BFC Rental voor de camera’s.

Resultaten:
Alle opgenomen scènes worden in de loop van deze week online geplaatst. Hier alvast een voorproever: