Studio Kidscam

In een retrospectieve van animatiefilms gemaakt door kinderen in de KIDSCAM animatiefilmstudio, wordt een overzicht aangeboden van enkele van de meest markante realisaties van de voorbije jaren. Van films over oorlog tot een videoclip voor kapitein Winokio, van een boodschap van algemeen nut voor de openbare omroep tot een poëtische videoclip op de muziek van Amatorsky..

Overslapen
06.30 : de wekker doet vergeefse pogingen om je uit een diepe slaap te wekken. Verdomme, te laat. Rushen en rennen… met verrassende gevolgen!
6de leerjaar Onze-Lieve-Vrouwecollege, Antwerpen

Het Begin
In den beginne was er niets….
Een eigenzinnig scheppingsverhaal geïnspireerd door het gedicht ‘Het Begin’ uit de bundel ‘Hou van mij’ van Ted van Lieshout.
4de leerjaar St Albertschool, St Jans Molenbeek

Geen licht, geen zicht
Zeemeeuwen kiezen de vuurtoren als mikpunt voor hun uitwerpselen. Dat veroorzaakt aanvaringen. De vuurtorenwachter blijkt een prima poetskracht en ontwikkelt een preventieplan.
5de leerjaar GBS Vinderhoute, Lovendegem

Krak
Drie superproductieve kippen hokken samen op een bergtop. Hun eierschalen breken door de hoge val. Dit vraagt om een oplossing!
6de leerjaar Sint Ursula Lisp, Lier

Future Tours 1
Ergens op een eiland in een verre toekomst leven de ballonmensen vredig samen. Tot een nagel roet in het eten komt strooien…
6 – 12 jaar tijdens Tijdreis, HETSTEEN, Antwerpen

Roodkapje
Er was eens een meisje dat woonde aan de rand van een groot bos. Ze droeg altijd een rood kapje en werd daarom Roodkapje genoemd. Kinderen creëerden een eigen thriller-versie van dit sprookje.
10 – 12 jaar tijdens MOOOV filmfestival, Turnhout

Baffi Spioventi
Een circusdirecteur reist rond op zoek naar artiesten. Zijn wervingsmethoden zijn van bedenkelijke aard.
13 – 16 jaar tijdens MOOOV filmfestival, Turnhout