Nelly's adventure

Nelly’s avontuur

97 minDominik WesselyDuitsland2016     trailer
PREMIERE NL ONDERTITELD

Nelly wordt ontvoerd tijdens een familievakantie in Roemenië en begint aan een knotsgekke avonturentocht om haar ouders terug te vinden.

Dertienjarige Nelly moet tegen haar zin op vakantie in Roemenië met haar familie. Ze komt er te weten dat haar vader van plan is om te verhuizen naar Transsylvanië, maar dat ziet ze helemaal niet zitten. Ze loopt weg… recht in de armen van twee ontvoerders! Nelly belandt in een afgelegen Romadorp, en ontsnapt er met de hulp van twee nieuwe vrienden, Tibi en Roxana. Zij en haar ouders ondernemen dan tegelijk een knotsgekke avonturentocht om elkaar terug te vinden.

Zeezucht

12 minMarlies van der WelNederland2015     website     trailer
ZONDER DIALOOG

Jonas geeft alles op om zijn levensdroom van ultieme zeezucht te verwezenlijken. Zullen jaren van eindeloos proberen en mislukken uiteindelijk tot de sleutel van geluk leiden?

Jonas weet het al van kinds af aan: de zee is zijn thuis. Niet enkel om ernaar te kijken of erin te zwemmen. Nee, Jonas wil meer! Hij wil één zijn met de zee. Hij wil er nooit meer weg. Zijn hele leven snuistert hij als een strandjutter rond op het strand. Met de voorwerpen die hij vindt, bouwt hij vreemde constructies die hem kunnen helpen om zijn droom waar te maken. Maar, naarmate de jaren voorbijgaan, moet de intussen oude jonas onder ogen zien dat de tijd begint te dringen om zijn droom nog waar te maken…

JEFFaward beste kortfilm 2017 volgens de Bedfilmpret-jury