Sneeuwpret

In deze kortfilmcompilatie beleven verschillende dieren de allergekste sneeuwpret.

Hey Deer!

6 minÖrs BàrczyHongarije2015     website     trailer
ZONDER DIALOOG

Hert houdt het graag netjes, dus moet hij de sneeuw voor zijn huisje ruimen. Gelukkig kan hij nog genieten van een lekkere kop warme chocolademelk. Tijdens de nacht zijn er mysterieuze aardbevingen, waardoor Hert elke ochtend weer opnieuw moet beginnen. Wat veroorzaakt de nachtelijke lawines?

First Snow

14 minLenka IvančíkováTsjechië2015     trailer
ZONDER DIALOOG

In dit sprookje wordt een klein egeltje onverwachts wakker tijdens zijn winterslaap. De nieuwsgierige Egel kruipt uit zijn holletje om te kijken naar de wondermooie sterrenhemel. Maar de Egel valt in slaap, en de nacht brengt veel sneeuwval. ’s Ochtends zijn de paden die Egel kent allemaal ondergesneeuwd, en moet hij een gevaarlijk avontuur beginnen om zijn holletje terug te vinden. Onderweg ontmoet hij de enge Vissen, de hongerige Vos en de grote Adelaar. Zal de kleine Egel thuis geraken?

The short story of a fox and a mouse

6 minCamille Chaix, Hugo Jean, Juliette Jourdan, Marie Pillier en Kevin RogerFrankrijk2015     trailer
ZONDER DIALOOG

Een eenzame vos jaagt op een muis in een ondergesneeuwde vlakte, maar hun relatie verandert wanneer twee uilen zich in de jacht komen bemoeien.

Dunder

10 minEndre SkandferNoorwegen2016     trailer
PREMIERE ZONDER DIALOOG

Het wilde, grappige monstertje Bulder houdt een sneeuwbalgevecht met zijn beste vriendin Modika. Als de stille Lex Modika uitnodigt wordt om sneeuwvlokjes te bestuderen, wordt Bulder jaloers. Op zijn eentje ontdekt Bulder dan een mysterieuze grot met een spectaculair geheim. Hij verzint een geniepig plan om Modikas aandacht terug te winnen, maar daar zou hij wel eens spijt van kunnen krijgen…

The Marathon Diary

7 minHanne BerkaakNoorwegen2015     trailer
PREMIERE ZONDER DIALOOG

De mythische marathon door Lapland wordt gelopen door dieren, mensen en monsters. Het jong meisje Altijd Laatst loopt ook mee, maar er zijn veel afleidingen en onverwachte gebeurtenissen. Ze ontdekt dat de marathon niet draait om winnen of verliezen, maar dat je nog het meeste kans loopt om jezelf te verliezen.

Frozen Fun

4 minVerena FelsDuitsland2015
PREMIERE ZONDER DIALOOG

De speelse pinguïn houdt van de winter, maar zijn vriendjes de olifant en de neushoorn hebben het veel te koud. Als hij ze maar kon overtuigen dat een sneeuwbalgevecht echt dolle pret kan zijn…

Flight

6 minGeorgi ZaharievBulgarije2016
PREMIERE ZONDER DIALOOG

Het inspirerende verhaal van een pinguïn die de wetten van de natuur wil breken door te vliegen. Na verschillende tegenslagen ontdekt hij echter iets dat nog wonderbaarlijker is.