Dragonheart

Dragonheart

71 minLinda-Maria Birbeck en Klas KarterudZweden2016     trailer
PREMIERE NL ONDERTITELD

Net nu Nisse het hardst een vriend nodig heeft, blijkt zijn hagedis een grappig sprekend draakje te zijn!

Nisse, 11 jaar, heeft het niet gemakkelijk de laatste tijd. Zijn mama is net overleden, en aan zijn klungelige papa en broertje heeft hij niets. Bovendien komt Kerstmis eraan, en feest vieren is het laatste wat hij wil. Dan blijkt dat de hagedis die hij net heeft gekregen kan praten, en hem wil helpen aan een drakenhart. Een verhaal over een ongewone vriendschap die Nisse helpt om met zijn verdriet om te gaan.

Ampersand

15 minCharlotte DewulfBelgië2016
NL GESPROKEN

Ampersand leeft in een wereld waar je woorden tastbaar zijn. Zijn vader verbiedt hem om woorden te drinken, maar wanneer hij de mooie Cedille ontmoet wordt dit wel erg lastig…

Na de magische wereld van Eefje Donkerblauw dompelt Charlotte De Wulf ons onder in een wereld die ons doet denken aan het Victoriaans tijdperk. In deze tijd voor het verleden en na de toekomst leeft Ampersand, in een bijzondere stad waar je woorden kan drinken net zoals wijn of sinaasappelsap. Zijn vader, Promille, werkt in een praatcafé. Hier kan je woordflesjes kopen. Lange woorden, korte woorden, lelijke woorden en zelfs volledige liefdesverklaringen; Promille verkoopt het allemaal en geeft de mensen hun woordenschat. Enkel voor zijn eigen zoon houdt hij de woordflesjes op een veilige afstand. De woorden veroorzaakten volgens Promille enkel pijn en misverstanden. Als Ampersand echter op een dag de mooie Cedille ontmoet, maar geen woorden heeft om haar te vertellen wat hij voelt… lonken de woordendrankjes als nooit tevoren.