Sport Kids

Sport Kids is een documentaire reeks waarin we kennis maken met drie kinderen die leven voor hun sport.

Sport Kids: Sumo

25 minSimon Lereng WilmontDenemarken2015     trailer
NL ONDERTITELD

Chikara is een Japanse jongen van 10 jaar oud die vastberaden is om in de voetsporen van zijn vader te treden als professionele sumoworstelaar. De jongen heeft heel wat talent, maar er ligt een zware druk op zijn schouders om zijn vader niet teleur te stellen. Heel de zomer lang heeft hij getraind voor een belangrijke sumoworstelwedstrijd die hij koste wat kost wil winnen, maar de concurentie is groot en Chikara dient een nog veel grotere strijd te winnen tegen zijn twijfels en angsten.

School vol vissen

15 minMargot SchaapNederland2014     trailer
NL GESPROKEN

Er zijn twee werelden waarin de dertienjarige Hugo zich als een vis in het water voelt: die van het schoonspringen – moeiteloos springt hij met een dubbele schroef van de schans het water in – en die van het Wii-spel Endless Ocean. Nu staat Hugo echter op het punt om de moeilijkste sprong in zijn leven te maken. In deze documentaire volgen we Hugo tijdens de spannende overgang van de basisschool naar de middelbare school, waar hij dolgraag vrieden wil maken. Maar zoals hij zelf zegt gaat een sprong nooit in één keer goed. Hugo is vastbesloten om zichzelf te overwinnen en zich te wapenen tegen de vloedgolf van prikkels boven water.

Skatekeet

15 minEdward CookNederland2015
NL GESPROKEN

“Jij bent alleen maar verliefd op je skateboard,” zeggen Keets vriendinnen als zij het weer eens hebben over jongens. En inderdaad, skaten doet dit stoere meisje van tien het allerliefst. Met haar fantastische skills valt Keet nogal op in de skatewereld. Een wereld waarin het toch meestal jongens zijn die zo uitblinken. Als meisje wordt ze dus vaak bewonderd, maar stuit ze ook vaak op onbegrip. Op haar skateboard baant Keet zich een weg door de vooroordelen over hoe een meisje zou moeten zijn.