Zlin komt spelen

Een selectie van korte animatiefilms tjokvol Tsjechisch talent gemaakt door van Zlin Film Festival in Tsjechië. Kateřina Fojtová komt helemaal uit Tsjechië om ze aan u voor te stellen!

Ervin

4 minPetr JindraTsjechië2014
ZONDER DIALOOG

Erwin is een huiskat die houdt van zijn baasje, en nog meer van de microgolfoven… Een film over ware kattenliefde, speels met een bitter eind.

ZOO Story

4 minVeronika ZacharováTsjechië2015
ZONDER DIALOOG

Met een veel te drukke mama naar de zoo gaan kan nogal saai zijn voor een nieuwsgierig klein meisje. Dan gaat ze maar op zoek naar een ander vriendje om mee te spelen, zoals een eenzame gorilla. Wat voor haar een avontuur is, is voor haar mama erg zenuwslopend.

The Miracle

8 minHana KotlářováTsjechië2015
ZONDER DIALOOG

Een melancholisch sprookje over een miraculeus jongetje dat terechtkomt in een stad waar mensen niet meer geloven in mirakels. Hij heeft de gave om geluk te brengen tot anderen, en waar hij vandaan komt, kan alles – zo lang je er maar hard genoeg in gelooft. Zijn kinderlijke fantasie botst steeds met de harde logica van volwassenen, die hun leven leiden volgens de regeltjes en al lang niet meer geloven in sprookjes. Bestaan mirakels nog, zelfs in drukke steden?

Little Rain Worms

9 minJaromír GálTsjechië2015
ZONDER DIALOOG

Twee regenwormen en een merel vinden een illegaal stort. Ze amuseren zich met al de vreemde rommel te verwerken en er schommels en glijbanen van te maken. Ze openen hun nieuwe speeltuin, en ze zijn ook meteen de eersten om erop te spelen.

Mythopolis

11 minAlexandra HetmerováTsjechië2013
ZONDER DIALOOG

Een grappige animatiefilm geïnspireerd op allerlei figuren uit de Griekse mythologie die leven in de moderne wereld. Kleine Mino woont samen met zijn mama Medusa, die een date heeft met een nogal gure kerel. Dan moet Mino naar school, maar hij loopt verloren, waardoor hij bij de Cyclops terecht komt.

Buurman & Buurman: Windsurfen

8 minMarek BenešTsjechië
NL GESPROKEN

Buurman en Buurman willen gaan windsurfen, maar er is één probleempje: er is geen water in zicht, enkel modder! Hoe gaan ze dit oplossen?