Awards

Professionele jury:
Beste langspeelfilm: Polleke van Ineke Houtman (Nederland, 2003).

Kinderjury
Beste kortfilm: A Piece of Cake van Pieter Degraeve (België, 2003).
Beste langspeelfilm (Prijs van de verdraagzaamheid): Zomer van de Wolf van Peder Norlund (Noorwegen, 2003).

Publieksprijs:
Pietje Bell-de jacht op de Tsarenkroon van Maria Peters (Nederland, 2003).

Films

Kortfilms buiten competitie

Jury

Kinderjury

Professionele jury

Tom Lenaerts

Tom Lenaerts (35) werd geboren in Deurne. Na zijn studies communicatiewetenschappen aan de VUB maakt hij voor "Vlaamse Reuzen" fictieve documentaires op Radio 1. Op televisie werd hij bekend door zijn optreden in "Onvoorziene omstandigheden" en later "Schalkse Ruiters", "Mannen op de rand van een zenuwinzinking", "De Mol" en "De Pappenheimers". Hij werkt voor het productiehuis Woestijnvis.

Johan Terryn

Johan Terryn is programmamaker, presentator en schrijver. Hij presenteerde 3 jaar lang het succesvolle kinderprogramma "Voeten Vegen" op Radio 1. Hij maakte ook diverse programma's voor Eén, Canvas en Ketnet. Bij de jonge kijkers is hij vooral bekend van programma's als "Groot Licht" en "Curieuzeneuze". Verder speelde hij ook nog gastrollen in "W817", "Windkracht 10" en "Terug nar Oosterdonk". Hij schreef een jeugdboek met kortverhalen en 2 korte jeugdfilms in het kader van de EBU-uitwisseling. Daarnaast schreef hij nog diverse theaterstukken en TV-scenario's.

Lieve Eeckhaut

Behaalde haar diploma aan het R.I.T.S., afdeling theater-dramaliturgie. Zij volgde dictie, notenleer, muziekgeschiedenis, harmonie en cello in de Stedelijke Muziekacademie te Merksem en piano aan de Rijksmuziekacademie te Antwerpen. Zij behaalde er diploma's en getuigschriften, o.a. de prijs Boereboom voor muziekgeschiedenis. Zij volgde als vrije leerling de cursus muziekgeschiedenis aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Antwerpen. Zij is sinds 1973 verbonden aan het Koninklijk Jeugdtheater (Antwerpen) als dramaturge, waarvoor zij in die periode stukken schreef (o.a. De Hobbit), bewerkte (o.a. Hiawadha) en vertaalde (o.a. De Geschiedenis van de Soldaat). Zij werkt sedert 1998 in HETPALEIS.Voor Compagnie Aimé de Lignière deed zij de dramaturgie voor verschillende dansproducties en schreef bindteksten voor Der Fledermaus, een concertuitvoering van het Konklijk Filharmonisch Orkest van Vlaanderen.

Jerzy Moszkowicz

Jerzy Moszkowicz werd geboren in 1955. Hij studeerde af aan de universiteit van Poznan in theater en Poolse literatuur in 1978. Twee jaar eerder stichtte hij zijn eerste theatergroep "JAN". Dit collectief was tot in de jaren '90 actief op Poolse podia met een groot aantal succesvolle performances, waaronder de meeste geregisseerd en geschreven door Jerzy Moszkowicz. Van 1984 tot 1992 was hij actief als algemeen directeur van "Eskalup", het grote culturele centrum voor studenten in Poznan. In 1991 werd hij directeur van het Kinderkunstcentrum in Poznan. Deze unieke vereniging inspireert en promoot de creatie van kunst voor jonge toeschouwers en ook de ontwikkeling van nieuwe methodes voor culturele opvoeding. De belangrijkste evenementen georganiseerd door het Kinderkunstcentrum zijn het internationale festival voor jonge kijkers "Ale Kino" en het 2-jaarlijkse festival "Kunst voor Kinderen". Jerzy Moszkowicz is directeur van beide festivals. Van 1992 tot 1998 was hij lid van het uitvoerende comité van het Europees Netwerk van kunst organisaties voor kinderen en jongeren "EUNETART". In 1994 kwam hij in de raad van beheer van het internationaal centrum voor films voor kinderen en jongeren (CIFEJ). Van 1996 tot 2002 was hij voorzitter van deze vereniging. Sinds 1996 is hij ook betrokken bij de activiteiten van het Europees Kindertelevisiecentrum in Athene, als festivalexpert en specialist in media opvoeding. Sinds 2003 is hij ook lid van de raad van beheer van ECFA (European Children's FilmAssociation). Sinds 1992 regisseerde hij een groot aantal theaterperformances, televisiefilms en televisieprogramma's.

Eszter Vuojala

Ze werd geboren in 1954 in Budapest. Ze studeerde af aan de universiteit van Debrecan, waar ze literatuur en taalwetenschap studeerde. Daarna werd ze assistente en werkte ze in Budapest. In 1979 verhuisde ze naar Finland. Sinds dan werkt ze lector aan de universiteit van Oulu. In 1990 werd ze festivalsecretaris van Oulu Internationaal Kinderfilm Festival. Sindsdien heeft ze als secretaresse, programmatrice en coördinator voor het festival gewerkt. Ze is een veel gevraagd jurylid en was al te gast in Laon (Frankrijk), Isfahan (Iran) en Olympia (Griekenland).