Awards

Professionele jury:
Beste langspeelfilm (distributieprijs): The Colour of Milk van Torun Lian (Noorwegen, 2004)
Beste kortfilm: Les Fables en Délire (België, Frankrijk, 2003)

Kinderjury:
Beste langspeelfilm (Prijs van de verdraagzaamheid): In Oranje van Joram Lürsen (Nederland, 2004)

Publieksprijs:
Sergeant Pepper van Sandra Nettelbeck (Duitsland, 2004)

Films

Jury

Professionele jury

Maria Peters

De Nederlandse regisseur Maria Peters schreef en realiseerde een aantal uitstekende films voor kinderen. Haar filmografie bestaat uit 'De Tasjesdief' (1995), 'Kruimeltje' (1999)en de razend populaire Pietje Bell-films (2001 en 2003). Ook de prachtige kortfilm 'Kind op de maan' misstaat niet in dit rijtje. Daarnaast verdiende ze haar sporen als producent voor het Amsterdamse productiehuis Shooting Star.

Mohammed Kounda

Deze Fransman die van origine een Touareg is, heeft een 10-tal jaren rondgezworven op schepen. Zijn reizen door de wereld hebben zijn passie voor beeld en muziek aangewakkerd. Eerst kwamen er fototentoonstellingen, later concerten en tenslotte films. Deze autodidact barst gewoon van het talent. Tijdens het festival wordt Mohammeds eerste lange film 'Chantz, l'enfant Jazz', vertoond.

Jourik Vandervorst

Jourik Vandevorst, van opleiding een criminoloog, begon zijn carrière als researcher voor televisieprogramma's. Korte tijd later deed hij ervaring op als regisseur en producer. Hij werkte voor verschillende productiehuizen en omroepen, eerst als werknemer en later op zelfstandige basis. De belangrijkste productiehuizen waren Woestijnvis, TV De Wereld en Sylvester productions. Recent maakte hij de EBU documentaire 'My Buddy'.

Rodriguo Litorriaga

Rodriguo Litorriaga, een Belg van Chileense origine, maakte in 2001 zijn eerste kortfilm 'Tramway'. In 2003 realiseerde hij de kortfilm 'C'est l'histoire d'un Belge'. Met deze film oogstte hij succes op festivals in binnen- en buitenland. Momenteel is hij bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe kortfilm.

Lina Uzkuraityte

Lina is de stichtster van het Internationale Kinder- en Jeugdfilmfestival van Litouwen, dat voor de eerste keer plaatsvond in 2004. Ze studeert cultuurwetenschappen bij de Unesco en cultuurmanagement aan de Kunsacademie van Vilnius. Bovendien werkt ze aan een aantal projecten in het kinder- en jeugdcentrum van Vilnius.