Awards

Professionele jury:
Beste langspeelfilm (distributieprijs): De kleine Italiaan van Andrei Kravchuk (Rusland)
Beste kortfilm: Shipwrecked van Frodo Kuipers (Nederland)

Kinderjury:
Beste langspeelfilm (Prijs van de verdraagzaamheid): Venner for Livet, Arne Lindtner Naess (Noorwegen)

Publieksprijs:
The Mighty Celt, Pearse Elliott (Ierland)

Films

Jury

Professionele jury

Marek Turna

Marek Turna (1970) werkt voor het Internationaal Film Festival voor kinderen en jeugd in Zlin, Tsjechië. Daar staat hij in voor de internationale contacten sinds 2003. Hij studeerde Economie en ging naar de filmschool in Zlin. Hij runt ook een uitgeverij voor moderne literatuur. Verder houdt hij zich bezig met schrijven, fotografie en vertalingen vanuit het Engels.

Katrijn Korten

Na haar studies communicatiewetenschappen aan de KULeuven, werkte Katrijn Korten (1975) achtereenvolgens als journaliste voor De Persgroep (1997) en als directrice van het Europees Jeugdfilmfestival Vlaanderen (1998-2004). Ze zetelde in meerdere internationale juries (Oulu, Sandnes,Laon), begeleidde Belgische kinderjuryleden (Giffoni en Los Angeles), zat in de Raad van Beheer van E.C.F.A. (European Children's Film Association)en Vlaams centrum voor Kinder- en Jeugdfilm en in de Algemenene vergadering van het Filmmuseum te Antwerpen.
Sinds oktober 2004 woont ze in Israël waar ze free-lance gewerkt heeft voor het Tel Aviv International Film Festival, Haifa International Film Festival en The New Israeli Foundation for Television and Film.

Arlette Van Overvelt

Arlette Van Overvelt (1967) werkt als artistiek leidster en huisregisseur van Luxemburg vzw, een theatergezelschap voor kinderen. Na haar studies toneelregie aan het HRITCS in Brussel werkte ze al docente (THEKS, Hoge school voor de Kunsten in Utrecht). Sinds januari 2005 is ze lid van de beoordelingscommissie kunstencentra en werkplaatsen, Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, administratie Cultuur.

Joe Hall

Joe Hall werkte voor Scottish Screen, eerst voor educationele projecten, later als producer voor filmprojecten door kinderen. Hiermee maakte ze samen met een aantal kinderen een animatiefilm die de prijs voor de Beste Lichte Komedie won in 2003 in het Verenigd Koninkrijk en die deelnam aan het Internationale Kids For Kids Festival. Op het moment bereidt ze de 3e editie voor van "Discovery", het Schotse Internationale filmfestival voor kinderen en jongeren.