Awards

Professionele jury:
Beste langspeelfilm: Zozo van Josef Fares (Zweden)

Kinderjury Antwerpen:
Beste langspeelfilm: We Shall Overcome van Niels Arden Oplev (Denemarken).

Kinderjury Brugge:
Beste langspeelfilm: Mijn naam is Eugene van Michael Steiner (Zwitserland)

Publieksprijs:
Antwerpen: Rood als de lucht van Cristiano Bortone (Italië)
Brugge: Pom van Olivier Ringer (België)

Films

Jury

Professionele jury

Anna Svensson

(1972)
Anna Svensson werkt voor SVT, de Zweedse televisie. Ze is ook programmator voor het Internationaal Filmfestival van Umeå. Ze zetelt in de jury die de Zweeds Gulbagge Award uitreikt. Sinds verschillende jaren werkt ze met kinderen rond filmeducatie. Daarnaast schrijft ze regelmatig recensies over films.

Pol Pauwels

(1964)
Opleiding acteur in o.a. het conservatorium van Antwerpen.
Werkzaam als acteur in verschillende theatergezelschappen o.l.v Ivo van Hove, Dora van der Groen, Enrique Vargas etc.
Op dit ogenblik experimenteert hij met multimedia en installaties in eigen performances en geeft hij theaterlessen aan jongeren.

Hans Herbots

(1970)
Hans Herbots is regisseur.
Zijn eerste, in het Engels gesproken langspeelfilm, waarvoor hij ook het scenario schreef, was FALLING, met onder meer Koen De Bouw, Alice Krige en Jill Clayburgh.
In 2005 maakte hij VERLENGD WEEKEND, met Jan Decleir, Wouter Hendrickx en opnieuw Koen De Bouw.
Zijn derde film, WINDKRACHT 10, met Veerle Baetens en Kevin Janssens, kwam in oktober 2006 in de zalen, en werd de best bekeken Vlaamse film van de afgelopen jaren.
Zijn volgend project is de verfilming van de MONSTERTRILOGIE van Tom Lanoye.

Hilde Kjos

(1971)
Hilde Kjos is een filmcriticus. Ze werkte de afgelopen vier jaar als criticus voor de Norwegian Federation of Film Societies (NFK), de overkoepelende organisatie van de Noorse Film Verenigingen. Zij is verantwoordelijk voor het importeren van films alsook de distributie naar de filmverenigingen toe. Zij vindt vooral haar gading in het organiseren van filmverenigingen voor kinderen en jongeren in Noorwegen

Ksenia Koltsova

Koltsova Ksenia, coördinator internationale relaties voor het Internationale Filmfestival voor Familie- en Kinderfilms “Faithful heart” van Rusland.
Ze werkt in Rusland reeds verschillende jaren als coördinator van internationale projecten en evenementen voor Europese filmfestivals. Vanaf 2005 maakt ze deel uit van het ‘Faithful heart’- team, een internationaal filmfestival voor kinder- en familiefilms.
Nu werkt ze aan een uitwisselingsprogramma met Europese festivals om op die manier de Europese film te introduceren bij het Russische publiek.

Wouter Hendrickx

(1975)
Wouter Hendrickx theater-, tv- en filmacteur. Studeerde af aan Studio Herman Teirlinck in 1997. Sindsdien was hij te zien in theaterprodukties van gezelschappen als De Roovers, LAMPE, Het Paleis, Het Toneelhuis... Op het kleine scherm speelde Hendrickx twee seizoenen lang de betrouwbare sidekick van commissaris Witse in de gelijknamige TV1- reeks. Daarnaast was hij onder andere te zien in het satirische Canvasprogramma Kijk Eens Op De Doos. Naast enkele kortfilms heeft Wouter ook twee langspeelfilms op zijn palmares staan. Falling (2001) en Verlengd Weekend (2005), beide geregisseerd door Hans Herbots.

Kinderjury Antwerpen

Kato Van Reusel

9 jaar - Deurne
Ik vind het leuk om eens een echt jurylid te mogen zijn! Om eens lekker mijn gedacht te mogen zeggen over wat ik grappig of spannend vind. 'Zou dat nu écht gebeurd zijn?' Soms voel ik me dan vanbinnen een beetje verdrietig. Maar als er danweer iets grappigd gebeurt voel ik me weer blij. Je voelt er zoveel bij als je naar een leuke film kijkt!

Cato Herbots

8 jaar - Borgerhout
Ik wil graag in de jury zitten omdat ik heel graag films zie. Omdat ik graag eerst een boek lees en dan de film zie. Ik denk dat ik het leuk zal vinden om zoveel films na elkaar te zien. Films brengen je in een andere wereld. Want ik vergeet altijd de tijd als ik naar een film kijk.

Wiske Luyckx

11 jaar - Berchem
Ik wil heel graag in de filmkinderjury zitten omdat ik enorm veel van film hou. En het mij heel hard interesseert. Als ik filmbesprekingen lees, ben ik het er soms helemaal niet mee eens. Als ik in de kinderjury zit, kan ik zelf mijn mening eens geven. Het lijkt me superspannend!

Casper Lie

9 jaar - Antwerpen
Ik wil graag lid zijn van de jury omdat ik altijd graag naar programma's kijk waarin juryleden hun mening vertellen. Nu mag ik dat zelf doen. En ik vind het ook heel fijn om met vrienden veel films te zien in de vakantie.

Arvo Desloovere

9 jaar - Schepdaal
Ik hou van films, twee films op een dag kunnen zien is heel speciaal. In film gebeuren er veel dingen die in het echt niet kunnen gebeuren. Dat is lekker spannend. En dan ik dromen dat ik dat ook meemaak.

Kinderjury Brugge

Madelief Twomey

10 jaar - Brugge
Mijn hobby's zijn tekenen, fluit spelen, kinder- en jeugdjury en scouts.
Ik wil graag in de jury van het filmfestival zetelen omdat ik graag naar films kijk die ik nog niet ken en graag over de film babbel. Ik heb de korte inhoud van de films al gelezen, het lijken het me leuke films te zijn.

Elya Delanote

11 jaar - Poperinge
Ik speel competitietennis en beoefen nog veel andere sporten. Andere hobby’s zijn tekenen, knutselen, boeken lezen, televisie kijken, chatten en schaken, spelen met vriendinnen, ..
Ik wil graag jurylid worden omdat ik graag mijn eigen mening zeg en omdat ik graag naar films kijk. Ik denk dat er veel mensen zullen komen kijken naar het festival en ik verwacht dat het heel leuk wordt.

Aaron Strubbe

9 jaar - Oostkamp
Mijn vrienden heten mij Aaronski. Ik ben een sportieveling, skiën vind ik superleuk! Daarnaast reserveer ik al een paar jaar de krokusvakantie om zo veel mogelijk films te bekijken tijdens het festival. Ik ben blij dat ik in de jury zit. Nu kan ik eens leren iets over een film te vertellen en kan ik mee kiezen voor de beste film. Ik verwacht mooie films en een leuke jurybende.

Daan Leber

11 jaar - Brugge
Mijn hobby’s zijn: Judo, schaken en lezen.
Ik wil graag jurylid zijn omdat: het een unieke ervaring is en je 10 gratis films mag bekijken. Je komt ook eens met andere kinderen in contact om na te praten over een film.

Annabel Bekemans

11 jaar - Brugge
Mijn hobby's zijn: dwarsfluit spelen, piano, notenleer en het allerliefst dansen. Maar ik hou ook van zwemmen, sporten en veel meer. Ik ben blij dat ik in de jury zit omdat ik heeeeel graag films zie van het buitenland wantt ik ga veel op reis. Ik vind het tof dat we na de film een babbeltje doen. Ik verwacht dat het leuk gaat worden, er veel volk komt en dat het mooie films zijn.