Awards

Professionele jury:
• Beste langspeelfilm (distributie prijs): De schaduw van Skellig (Skellig) van Annabel Jankel (VK, 2009)
• Beste kortfilm (geldprijs van de Provincie West-Vlaanderen): Heartstrings van Rhiannon Evans (VK, 2009)
• Beste langspeelfilm (Ecfa prijs): Ways to Live Forever van Gustavo Ron (VK & Spanje, 2010)

Kinderjury Antwerpen en Brugge:
• Beste langspeelfilm: De krokodillenbende vecht terug (The Crocodiles strike back / Vorstadtkrokodile 2) van Christian Ditter (Duitsland, 2010)
• Beste kortfilm: Het meisje en de jager (The Girl & The Hunter / La fille et le chasseur) van Jadwiga Kowalska (Zwitserland, 2010)

TMF Jury
• Beste langspeelfilm: Simple Simon (I rymden finns inga känslor) van Andreas Öhman (Zweden, 2010)

Bedfilmpretjury
• Beste kortfilm: Mobile van Verena Fels (Duitsland, 2010)

Het publiek in Antwerpen en Brugge koos De krokodillenbende vecht terug van Christian Ditter (Duitsland, 2010) als beste langspeelfilm in competitie.

Trofeeën

een filmaward zoals een echte trofee, met wat glitter en glamour.
…. en ook lichtjes.
Gemaakt in het fablab, een werkplaats waar je bijna alles kan maken.
Een werkplaats waar iedereen zijn ideeen kan proberen te realiseren.

Deze awards zijn gemaakt uit plexiglas en hout met 2 led-lichtjes als ogen.

made in timelab

Films

LaboJEFF

Jury

Professionele jury

Meikeminne Clinckspoor

1984
Meikeminne Clinckspoor stond als kind al op de planken in de Gentse Kopergietery. Ze besliste al op heel jonge leeftijd dat ze kinderfilms wilde maken. In 2002 was ze voor enkele van haar werken genomineerd door ‘KBC Jong filmtalent’ in de categorie ‘Beloftevolle jonge filmmaker’. Na een theateropleiding in Amsterdam volgde ze vanaf 2004 een filmopleiding aan de KASK in Gent, waar ze in 2009 afstudeerde met De wensboom, een kortfilm voor kinderen. Naast haar werk als regisseur is ze ook actief als professionele kinderbegeleidster op filmsets, zowel voor speelfilms als voor kortfilms. Op dit ogenblik schrijft ze het scenario voor haar eerste speelfilm. Whispering Clouds wordt een kinderfilm die zich grotendeels afspeelt in Lapland waar de zon tijdens de zomer nooit ondergaat. De film wordt geproduceerd door Flinck Film en wordt een Nederlands-Belgisch-Zweedse coproductie.

Marlies van Hoek

1982
Marlies studeerde Theater-, Film- en Televisie Wetenschap aan de Universiteit van Utrecht. Ze werkt sinds 2004 in verschillende functies bij Cinekid en is nu als coprogrammeur film mede verantwoordelijk voor de selectie van alle festivalfilms. Tevens zorgt zij als Hoofd Filmzaken voor de uitvoering van het filmprogramma, bezoekt ze internationale festivals en is belast met filmeducatie. Daarnaast maakt zij deel uit van de adviescommissie Distributie buitenlandse jeugdfilm bij het Nederlands Fonds voor de Film. Ze is op de hoogte van het actuele kinderfilmaanbod en heeft inzicht in de Nederlandse en internationale kinderfilmindustrie, van de ontwikkelingsfase tot en met de distributie.

Adam Graham

1979
Tijdens zijn carrière was Adam directeur van het Leeds Young People’s Film Festival en werkte hij als coördinator van het Leeds International Film Festival en Dead by Dawn, het internationale Schotse horrorfilmfestival. Nadat hij actief was als freelanceconsulent richtte hij samen met zijn echtgenote Tanja ANT CREATIVE op, een bedrijf dat zich toespitst op educatie op het gebied van film, gaming en media en gespecialiseerd is in videospellen en films voor festivals, educatie en sociale ontwikkeling. Adam is ook bestuurslid van de European Children’s Film Association (ECFA).

Eva Schwarzwald

1949
Eva Schwarzwald is juriste en stond twintig jaar lang aan het hoofd van de afdeling Cinematografische en audiovisuele activiteiten van het departement van Cultuur in Lombardije. Ze was voorzitster van de European Children’s Film Association (ECFA) en is nog steeds lid van de organisatie. Eva is artistiek directeur van het Italiaanse project Cinema senza barriere (film zonder grenzen) dat in verschillende steden wordt georganiseerd om filmvertoningen te promoten voor doven en blinden. Ze is gespecialiseerd in de uitvoering van audiovisuele projecten voor scholen en kinderen in Italië en heeft artikels geschreven voor verschillende Italiaanse magazines. Ze heeft verschillende seminaries gecoördineerd met de focus op handicaps, film, kunst, cultuur en genderproblematiek. In 2011 en 2012 werkt ze mee aan het transnationale project Rainbow to fight Homophobia.

Kinderjury Antwerpen

Lilith Pas

2001 - Ekeren

Ik vind het tof dat kinderen eens mogen beslissen welke films goed zijn en welke niet. Ik kijk graag naar films, maar heb zelf ook al geacteerd in een kortfilm. Dat vond ik fantastisch en zou ik graag nog eens willen doen. Jan Decleir is mijn favoriete acteur; zoals hij speelt, wil ik later ook kunnen acteren maar dan als meisje.
Er zijn veel films die ik goed vind, maar ik weet niet zeker of ze uit Europa komen. Van het Paard van Sinterklaas weet ik het wel want dat is in het Nederlands gefilmd. Ik vond het verhaal heel duidelijk, de film was geschikt voor kinderen en volwassenen. De film was spannend, grappig en soms zelfs wat eng.
Ik ben heel graaaaaaag lid van de kinderjury!!! Ik ben er helemaal klaar voor.

Korneel Somers

2000 - Antwerpen

Het lijkt me leuk om in de kinderjury te zitten omdat ik graag films bekijk. Ik kan helemaal opgaan in een film, alsof het een andere wereld is. De voorbije jaren ben ik elke keer naar het festival geweest. Vorig jaar zag ik de film van een jongen en zijn adelaar The Eagle Hunter's Son. Super mooi, vooral de landschappen. Recent zag ik ook De gebroeders Leeuwenhart en Een brief voor de koning. Ik hou van avontuur, al mag het soms ook wel grappig en humoristisch zijn.
In de kinderjury heb ik de kans om vele films te zien en er ook beter, kritischer naar te kijken ... ook door te luisteren naar hoe de anderen oordelen ... ik hoop er veel uit te leren.

Shalini Mastenbroek

2000 - Antwerpen

Ik wil in de jury zitten omdat ik het leuk vind om films te bekijken en omdat ik meestal altijd overal graag mijn verhaal over vertel. Het lijkt mij dus leuk om commentaar en een beoordeling te kunnen geven over de films die we kijken. Ik ben niet bang om mijn mening te geven, maar ook die van anderen wil ik horen en kan ik respecteren. Ik lees veel boeken en ga naar de muziekschool.
Vorig jaar ben ik naar het Jeugdfilmfestival in Antwerpen geweest en heb toen heel wat films bekeken. Toen zag ik ook de juryleden rondlopen en wilde ik dan al van mijn mama weten hoe je in de jury kon komen te zitten.
Ik zit heeeeel graag in de kinderjury om dit jaar het hele filmfestival mee te beleven.

Matthias van Herel

2000 - Stabroek

Toen ik vorig jaar van 'LasseMaja: De kameleon slaat terug' zat te genieten, zag ik de kinderjury achter in de zaal jureren. Ik heb zo stiekem uit mijn ooghoek gekeken en dacht, dat wil ik ook wel eens doen. De film was heel spannend! Daar hou ik van. Het zweeds klonk mij wel raar in de 'øren'. Door jurylid te zijn, krijg ik de kans om nog veel meer films te bekijken en te beoordelen. Zo kan ik mijn stem ook eens laten meetellen. Ik durf ook wel kritisch zijn. Op school beoordelen we onze muzische opdrachten. Dat is niet altijd gemakkelijk, vooral om uit te leggen waarom. Maar het lukt me wel
De kinderjury lijkt me een SUPER-ervaring.

Tine Van de Velde

1998 - Lier

Ik kijk heel graag films en vind het leuk om samen met mijn mama en zus commentaar te geven op de films. Vorig jaar heb ik een spreekbeurt gedaan over films wat ik heel leuk vond. Mijn droom is om zelf ooit een film te maken en ik zeg altijd: Believe in your dreams, then they come true. Ik heb zelf al een script verzonnen. Vroeger toen ik acht was, schreef ik commentaar op in een boekje over verschillende tv-programma's. Heel graag wil ik in de kinderjury zitten omdat ik de cinema een leuke plek vind en ik echt geniet van films kijken.

Pieter Standaert

1998 - Antwerpen

Ik was nog maar zeven jaar toen ik al mee mocht naar het Jeugdfilmfestival. Gewoon tof om in de krokusvakantie in een donkere filmzaal naar een spannende film te kijken. Natuurlijk ben ik een filmfan, als jongste in het gezin heb ik al heel wat films 'verslonden'! Ik vind dat een film een sterk verhaal moet hebben en goed verfilmd moet zijn. Het verloop moet kloppen, want ik let op alle details. Ook moet ik de acteurs echt kunnen geloven. Misschien ben ik wel een beetje kritisch, maar ik zeg ook graag wat ik denk, zeker als de anderen een andere mening hebben.

Kamyab Heydari

1997 - Deurne

Ik wil graag in de kinderjury zitten omdat ik een grote passie heb voor film en niet alleen voor vecht- en avonturenfilms, maar ook voor verschillende andere genres. Enkele jaren terug heb ik Karla's wereld gezien. dat vond ik een geweldige film omdat het verhaal heel ontroerend was en de acteurs waren perfect.
Zelf ben ik ook acteur. Het is een hele eer om met de kinderjury de juiste, winnende film te kunnen kiezen.

Claudine Boeckx

1963 – Sint-Job-in-t-Goor

Ik ben Claudine Boeckx en 47 jaar. Ik geef PAV aan de 6 verschillende beroepsrichtingen in KA Schoten in het vierde jaar.
Tijdens de krokusvakantie vind ik het zeer leuk om de kinderjury te begeleiden tijdens hun zeer zware en serieuze taak om de beste langspeelfilm en de beste kortfilm te kiezen uit 10 langspeelfilms en 10 kortfilms. Ik vind de films ongelooflijk mooi, maar wat nog mooier is, zijn de reacties van de kinderen. Zij moeten elke film beoordelen. De argumenten die zij aanbrengen zijn ronduit verfrissend voor een oude geest als de mijne. Daarom zie ik er elk jaar naar uit om terug ondergedompeld te worden in een zee van enthousiasme en jeugdig temperament.

Kinderjury Brugge

Robbe Van Meensel

2000 - Oostkamp

Ik zou heel graag een van de kinderjury worden omdat het mij interesseert en kortfilms vind ik wel leuk en soms ook grappig.
Vorige jaren heb ik veel workshops gedaan en heel veel films bekeken.
Hier zie je een paar mooiste films die ik gezien heb in het Jeugdfilmfestival: Mississippi, De raadselkoning, Zotte zoete zomer, De zomer van de ufo. Ik kom elk jaar naar het Jeugdfilmfestival met mijn mama en kijk elk jaar ook zeker 5 films.

Arnaud Snauwaert

2000 - Brugge

Ik zou heel graag kinderjurylid zijn van het JEFF.
Ik heb al veel goeie films gezien bv. Lord of the rings en Clash of the Titans.
Ik bespreek in de klas ook films en boeken en ben al 2 keer naar het JEFF geweest en al veel workshops gedaan en films gezien.
Mijn hobby’s zijn basket, drummen, voetbal, skiën, blokfluiten en zwemmen. Ik zal mijn best doen en al oefenen om de films te bespreken

Wout Leber

2001 - Sint-Andries

Ik kom elk jaar naar het Jeugdfilmfestival en vond de film van de Krokodillenbende vorig jaar mooi.
Ook Sunshine Barry vorig jaar was mooi.
Ik wil wel eens weten hoe het voelt om jurylid te zijn.
Mijn lievelingsfilms zijn grappige films.
Soms zie ik wel eens een film bij mijn opa en oma.
Op Kerstmis zijn we naar de bioscoop geweest, maar in de krokusvakantie kijk ik naar 3 of 4 films.
Het is ook een supeeeeeeer leuk jeugdfilmfestival.

Wout David

2001 - Sint-Andries

Ik wil in de jury zitten omdat het me een leuke ervaring lijkt.
Jammer genoeg ben ik nog niet naar het JEFF geweest. Het is ook zeer moeilijk om een lievelingsfilm uit te kiezen.
Ik lees wel heel veel boeken en maak ook filmpjes door veel foto's te nemen en die achter mekaar te monteren.

Janne Dekorte

2001 - Assebroek

Ik zou graag in de jury zitten omdat ik heel graag films bekijk en er mijn mening over geef. Ik kom elk jaar naar het jeugdfilmfestival en heb al prachtige films gezien. Ik zou het super vinden om eens een hele week lang op het jeugdfilmfestival te kunnen zijn. Ik kom al van toen ik 3 of 4 jaar was naar het JEFF. Mijn lievelingsfilm is Lotte in Uitvindersdorp.

Fauve Desutter

2001 - Oostkamp

Ik ben al naar het Jeugdfilmfestival geweest, al de jaren dat ik leefde en mocht komen. (vanaf kleuter dus).
Mijn lievelingsfilm is de Krokodillenbende omdat het een spannende film is. Er komen dieven in de film voor. De dieven worden opgepakt door een bende kinderen die geholpen worden door een jongen die in een rolstoel zit omdat hij niet kan lopen. Samen lokken ze de gemene boeven een loer en door hun vriendschap komt alles tot een goed einde.
Kies mij als jurylid omdat ik goed kan vertellen waarover een film gaat en met plezier mijn mening kan neerschrijven over alles wat ik zie. Ik heb veel schrijftalent. Dit jaar zal ik dat ook mondeling bewijzen!

Noor Desutter

2002 - Oostkamp

Ik wil graag in de jury zitten omdat ik graag naar films kijk.
Elk jaar kom ik naar het filmfestival, al sinds de kleuterklas.
Mijn lievelingsfilm is Rafiki. Omdat het gaat over een meisje die niet van het land komt en weggestuurd wordt omdat ze niet van dat land is. Twee andere vriendinnetjes lopen samen weg om haar te zoeken. De papa van één van de meisjes was een politie en gaat hen achterna. Op het einde was het feest van het licht op school en komt het meisje van het andere land terug.
Ik wil dat ze mij kiezen als jury omdat als ik gewonnen ben, ik gratis naar de film mag en omdat ik graag punten geef .

Media

Trailer