Giffoni Film Festival 2014

Het Jeugdfilmfestival mag elk jaar een aantal jongeren naar Italië sturen om mee te jureren voor het Giffoni filmfestival.
Wij organiseerden in het begin van mei een selectiemoment om JEFF’ers te kiezen die Het Jeugdfilmfestival zouden vertegenwoordigen in Italië.

Giffoni 2014 was een succes!

Van 18 tot 27 juli 2014 vond het Giffoni Film Festival plaats in Italië. Samen met Karo, de begeleidster, gingen drie jongeren, Mumtaaz, Matthias en Aaron, naar Italië om deel uit te maken van de jongerenjury. Samen met 1000 andere jongeren uit 45 landen beoordeelden ze 7 competitiefilms. Dit waren de resultaten:

GENERATOR +13

BEHAVIOR
by Ernesto Daranas Serrano (Cuba)
2nd most voted film
BOYS
by Mischa Kamp (The Netherlands)

GENERATOR +16

EXIT MARRAKECH
by Caroline Link (Germany)
2nd most voted film
HAN GONG-JU
by Sujin Lee (South Korea)

Verslag Giffoni 2014

Dit zijn indrukken en ervaringen uit de eerste hand. Wat je hieronder leest zal jij vast en zeker ook meemaken.

Fragmenten uit het verslag van Aaron Sabbe, Mumtaaz Viaene en Matthias Van Herel.

Aaron Sabbe
“Mijn 10 dagen in Giffoni leken wel de bijzonderste 10 dagen van mijn leven.”
“Italianen zijn namelijk erg gevoelige mensen, als je iets doet wat naar Italiaanse normen raar of onbeleefd is zullen ze totaal niet begrijpen waarom (supertip : Snijd nooit je spaghetti)
Ondanks de culturele verschillen zijn Italianen de warmste en hartelijke mensen die ik ooit ontmoet heb. Nee, echt! Vergeleken met hen zijn wij robots! Ze zouden je letterlijk alles geven wat ze bezitten.”
“Exclusieve Q and A sessions met internationale en Italiaanse filmsterren. Met de internationale sterren hebben ze al veel goed werk verricht. Grote namen als nicolas cage, richard gere en alan rickman hebben al geschitterd in de geschiedenis van giffoni”

“Het is haast onmogelijk te zeggen dat je je hebt verveeld in Giffoni. Of je nu inkopen gaat doen, of je neemt deel aan de activiteiten van giffoni, of je zit heel de dag in een kleine pizzeria (inside joke ;) ), NOOIT zal je je vervelen.”
“Contact maken met mensen daar ging veel vlotter dan ik ooit gedacht had. Niet alleen italianen, maar ook buitenlandse gasten zullen spontaan en open zichzelf voorstellen zonder dat je erom gevraagd hebt.”

“Ondanks een paar kleine minpuntjes is en blijft giffoni een “once-in-a-lifetime” ervaring die je als jonge filmliefhebber zeker moet meegemaakt hebben. Ik moet je waarschuwen : na dit fantastische avontuur, wordt afscheid nemen moeilijk, Heel moeilijk…”

Mumtaaz Viaene
“Als ik aan Giffoni denk, komt er onmiddellijk van alles in mijn hoofd. Giffoni is een ervaring die ik nooit in mijn leven ga vergeten.
Ik denk niet dat ik ooit al in twee weken zoveel pizza en ijsjes heb gegeten. Het is Italië, dus op vlak van eten ben ik zeker niets tekortgekomen.
De debatten aan het einde van elke competitiefilm vond ik echt een belangrijk deel van het festival want op die manier kun je horen wat andere mensen denken over de film. Het geeft je een heel boeiende insteek op hoe andere jongeren films, die niet altijd even veel voor de hand liggen, bekijken.
De sfeer van het festival in het algemeen is gewoon om blij van te worden. Als ik ooit de kans zou krijgen om nog eens naar Giffoni te gaan, je zou het me geen twee keer moeten vragen. Ik mis het nu al!”

Matthias Van Herel
“Giffoni was een fantastische ervaring. Films, shows, concerten, vrienden om nooit te vergeten. Kortom Giffoni, Incredibile fantastico. Voor altijd in mijn hart.”
Je kan hier de volledige bespreking van Matthias lezen, waar hij vooral de films en gasten aanhaalt.

De website van Giffoni