Bedfilmpret: FAQ

Welke films kan ik kijken?
Je kan een langspeelfilm bekijken en 10 kortfilms. De langspeelfilm is de openings- of slotfilm op Het Jeugdfilmfestival. De 10 kortfilms zijn de kortfilms in competitie op het festival. Dit zijn allemaal Europese films. Het concrete programma kan je bekijken nadat je bent ingelogd.

Waarom vertonen jullie geen Disney-films?
Via Het Jeugdfilmfestival brengen we je in contact met een alternatief aanbod aan films. Dit zijn films die wij speciaal voor het festival naar Belgiƫ halen en die je anders niet te zien zou krijgen. Wij vertonen ook enkel Europese films aangezien we een Europees Jeugdfilmfestival zijn.

Tot wanneer kan ik de films bekijken?
Je kan de films bekijken tot het einde van het festival. Dit is de laatste zondag van de krokusvakantie.

Hoe kan ik stemmen op een kortfilm?
Nadat je de film hebt bekeken kan je ons laten weten wat je van deze film vond. Onder de film zal je 4 knoppen zien: pfff, zo en zo, tof en waauw. Klik op de knop die overeenkomt met wat jij van de film vond en dan is je stem geregistreerd.

Wat gebeurt er met mijn stem?
Alle stemmen van alle kinderen worden geteld voor alle kortfilms. De kortfilm met het beste aantal stemmen is de winnaar van Bedfilmpret. Deze winnaar gekozen door jullie wordt vermeld tijdens de prijsuitreiking op het slot van Het Jeugdfilmfestival.

Wanneer kom ik in aanmerking om via Bedfilmpret naar Het Jeugdfilmfestival te kijken?
Indien je niet in staat bent om naar Het Jeugdfilmfestival te komen door langdurige ziekte.

Ik kom in aanmerking voor Bedfilmpret maar kreeg nog geen code. Hoe kan ik een code krijgen?
Indien je in een ziekenhuis of revalidatiecentrum opgenomen bent dat al deelneemt aan Bedfilmpret kan je een code vragen aan de verpleger/verpleegster. Indien het ziekenhuis nog niet meedoet aan Bedfilmpret, kan je hen op de hoogte brengen van wat we doen. Hopelijk doen ze dan volgende editie ook mee. Indien je thuis langdurig ziek bent kan je Bednet contacteren om een code te krijgen.

Wie moet ik als organisatie contacteren indien ik in de toekomst wil deelnemen aan dit project?
Indien je als organisatie tijdens de volgende editie wil deelnemen aan Bedfilmpret, stuur dan een mail naar bedfilmpret@jeugdfilmfestival.be met je contactgevens en wat uitleg over je organisatie. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Technische problemen

Ik raak niet ingelogd op het platform.
Kijk goed na of je alle letters, cijfers en leestekens juist hebt ingevuld. Indien het probleem blijft kan je een nieuwe code vragen bij de verantwoordelijke in je ziekenhuis, revalidatiecentrum of organisatie.

Het filmpje wil niet starten.
Je hebt Flash Player nodig om de films af te spelen. Je kan dit downloaden via deze link.
Heb je al Flash Player op je computer staan, maar willen de films nog niet starten? Dan kan het zijn dat je firewall de films blokkeert. Soms is dit een firewall in een anti-virusprogramma of soms op de computer zelf. Indien je dit probleem niet opgelost krijgt stuur je best een e-mail naar bedfilmpret@jeugdfilmfestival.be met een vermelding van het probleem, je naam en je telefoonnummer. Wij contacteren je dan zo snel mogelijk om samen een oplossing te zoeken.

De film laadt niet snel genoeg.
Je internetverbinding is misschien niet snel genoeg. Je kan dit nakijken met de speedtest. Op de pagina van speedtest klik je op test starten.

Je zal even moeten wachten tot de test klaar is. Wanneer je klaar bent krijg je de uitslag van de test.
Indien de downloadsnelheid kleiner is dan 2 Mbps is je internetverbinding te traag. Dan neem je best contact op met je internetprovider.
Indien je met meerdere gebruikers tegelijk filmpjes kijkt, heb je een downloadsnelheid nodig tussen 5 Mbps en 10 Mbps.
Indien de downloadsnelheid groter is dan 2 Mbps (of bij meerdere kijkers tussen 5 Mbps en 10 Mbps) is je internetverbinding wel snel genoeg. Dan stuur je best een e-mail naar bedfilmpret@jeugdfilmfestival.be met een vermelding van het probleem, je naam en je telefoonnummer. Wij contacteren je dan zo snel mogelijk om samen de oorzaak en een oplossing te zoeken.