Jeff de Filmmicroob is geboren op 14 februari 1989 in Antwerpen. Zijn trotse ouders Ronny & Johny hebben Jeff laten opgroeien in een creatieve omgeving.

Hij ging naar school in het Heilige Inflamatoir College en toen hij tijdens het middelbaar filmkriebels te pakken kreeg, besloot hij verder te studeren aan het Tropisch Instituut voor Filmbesmetting. Nu kan hij iedereen aansteken met filmvirus, en eens je de microob te pakken hebt, kan je zelf ook anderen aansteken.

Na zijn studies kwam Jeff het Europees Jeugdfilmfestival tegen in de kantoren in de Somméstraat. Zo is hij in 2008 in de schijnwerpers gekomen als mascotte van het festival.

2008 2009

Hij vond het Jeugdfilmfestival zo’n leuke bende dat hij in mei 2009 met hen mee verhuisde naar het Zuiderpershuis op de Waalse Kaai, zijn nieuwe thuis waar hij nog steeds woont. Af en toe gaat hij ook eens op vakantie naar zijn buitenverblijf in Brugge.

In januari-februari 2010 heeft hij een grote besmettingsactie gehouden, om honderden mensen goesting te doen krijgen in film. Misschien heb je wel de stickers, ballonnen, visitekaartjes of krantenartikels gezien waarmee hij iedereen besmette. Dat jaar heeft hij ook veleBV’s besmet met zijn virus, en hij is nog voortdurend bezig.

In 2011 ging Jeff als superheld de straat op om een echte superheldenbende te creëren. Deze bende hielp hem ervoor te zorgen dat alle kinderen, jongeren (en volwassenen) van het Jeugdfilmfestival konden genieten.

JEFF is een Belgische filmmicroob met een missie! Tijdens zijn vakantie in Barcelona (juni 2011) wil hij alle kinderen en jongeren besmetten met het filmvirus. Deze virus geeft je een passie voor film en het enige tegengif is zo veel mogelijk films te zien! JEFF zal kortfilms tonen tijdens Sonarkids in Barcelona en hij brengt zijn tattooshop mee zodat iedereen met een coole souvenir naar huis gaat.

Met tromgeroffel stelt JEFF het thema van de 24e editie van Het Jeugdfilmfestival voor: JEFF ROCKS! In 2012 staat Het Filmfestival volledig in teken van muziek en geluid. Jeff ging naar de Mia’s en vroeg hoe belangrijk muziek is in film. Bekijk hier de video!

Hiep Hiep Hoeraa! In 2013 is het feest, Jeff wordt 25 jaar oud. Jan Terlouw is hem zelfs hoogstpersoonlijk komen feliciteren. Het toeval treft dat het ook de 25ste editie van het festival is. En om deze jubileumeditie van het festival te vieren duikt Jeff zijn filmarchief in om enkele toppers uit het verleden te “rewinden”.

In 2014 wordt Jeff een echte Globetrotter en reist heel de wereld rond! Jeff de filmmicroob ging, voor de 26ste editie van het festival uitzonderlijk dit jaar ook buiten de Europese grenzen op zoek naar de beste kinder- en jeugdfilms

Jeff kijkt veel en graag naar films. Maar in 2015 heeft hij iets te lang in de cinemazalen gezeten.. Door de duisternis kreeg hij vleugels als een vleermuis! Hij kan niet meer zo goed tegen het zonlicht. Voor de 27ste editie van het festival verstopt hij zichzelf dan ook vaak in het donker.

Jeff de filmmicroob werd in 2016 een robot met magnetische krachten waar niemand aan kan ontsnappen! Onder de naam RoboJeff liet hij alle tandwielen vlot draaien op het festival en presenteerde hij met trots het grootste medialab ooit gezien op JEFF.

Wordt vervolgd…