Kortrijk

Kortrijk

Zondag 11/02 t/m zondag 18/02: Filmpret!
Spinrag en Kunstencentrum BUDA halen Het Jeugdfilmfestival naar Kortrijk. Een unieke selectie aan animatie, avontuur en documentaire wordt voor het tweede jaar op rij ook in Kortrijk getoond.
Bij de opening van het festival fleurt een visueel schouwspel een gebouw in Kortrijk op. Zoals in 2016 dit bij het Casino werd gedaan.

Wie zijn Spinrag en Kunstencentrum BUDA?
Spinrag is in 2016 aan haar 14de editie toe en is uitgegroeid van een eendagsvlieg tot een toonaangevend kinderkunstenfestival in Vlaanderen. Kom spelen, kijken, beleven, genieten. Een combinatie van voorstellingen, expo’s, films, performances en installaties. De Schouwburg Kortrijk wordt elk jaar een ander kinderdomein met speciale inrichting en sfeer. Iedereen welkom om zich te laten verrassen zelf van alles te doen…

Kunstencentrum BUDA is een werkplek, presentatieplatform en een filmhuis met dagelijks minstens drie films. Het schept een artistieke context waarin het verlangen van de kunstenaar om te creëren centraal staat. Daarvoor bouwt kunstencentrum BUDA het stadsdeel Buda mee uit tot een vruchtbare plek voor kunstenaars en tot een kruispunt voor creatieve, ondernemende personen/organisaties en een divers publiek.