Giffoni Film Festival

Giffoni 2017

Het Jeugdfilmfestival mag elk jaar een aantal jongeren naar Italië sturen om mee te jureren voor het Giffoni filmfestival.
Elk jaar wordt het kleine filmliefhebbende dorpje Giffoni de thuisbasis van het grootste internationale kinderfilmfestival van de wereld. Meer dan 3000 jongeren uit 50 verschillende landen worden hier met open armen ontvangen. Giffoni ligt dichtbij Salerno aan de prachtige Amalfi kust.

Van 12 tot 24 juli 2017 vindt het Giffoni Film Festival plaats en Het Jeugdfilmfestival stuurt 4 jongeren om deel uit te maken van de internationale jongerenjury. Onze jury zal meerdere competitiefilms mee beoordelen in de GENERATOR 13+, GENERATOR 16+ en GENERATOR 18+ selectie.

 

Zij gaan naar Giffoni

Lucas Van Loo Hélène De Rudder Jade Gevaerts Sarah Verplancke

Lucas Van Loo
Generator 13+
Ik ben Lucas, ik woon in Brugge en ben 15 jaar. Ik ben al jarenlang vrijwilliger bij Jeff. Het startte allemaal toen ik als kleuter naar Het Jeugdfilmfestival kwam. Ik ging er toen naar films en volgde veel workshops. Ik had de kriebel toen al te pakken. Ik had ook het geluk om jurylid te worden en kon toen alle films bekijken. Dat was een fantastische week.
Het liefst kijk ik naar films met de nodige actie en comedy.

Hélène De Rudder
Generator 13+
Mijn naam is Hélène De Rudder en ik ben geboren in 2002 in een klein dorp ergens dicht bij Antwerpen in België.
Ik ben niet “your ordinary schoolgirl”. Hoewel ik, zoals veel meisjes van mijn leeftijd, hou van beauty care, muziek en fashion. Tevens hou ik ook van alle vormen van kunst, gitaarspelen, lezen, anime, rolschaatsen, tekenen en mijn kat Tilly.

Jade Gevaerts
Generator 16+
Ik ben Jade, 15 jaar. In mijn dagelijkse leven hou ik mij bezig met theater en dans.

Muziek luisteren en films kijken zijn mijn favoriete bezigheden. Ik ga graag op reis en lees graag boeken. Nieuwe mensen leren kennen en ervaringen opdoen vind ik geweldig.

Sarah Verplancke
Generator 18+
Sinds kort mag ik mezelf de gelukkige bezetter van een jury-zetel op het Giffoni-filmfestival noemen. Reden genoeg tot gejuich van mijn kant, want dit absolute feest van de jeugdfilm had eigenlijk altijd wel een beetje naar mij zitten lonken. Al van kindsbeen af ben ik immers gefascineerd door film. Zo was ik tijdens de krokusvakantie steeds vaste klant op Het Jeugdfilmfestival in Brugge. En vanaf het moment dat de leeftijdslimieten het toelieten, waagde ik dan ook mijn kans om daar in de kinderjury te zetelen. Het jaar daarop ging ik meteen aan de slag als vrijwilliger op het festival. Dat begon eerst met kaartjes knippen, zalen vullen, en stemmen tellen… maar beetje bij beetje kreeg ik ook meer inzicht en inspraak in hoe het festival werkt en zich presenteert, en ieder jaar wakkerden de fantastische JEFF-ervaringen mijn liefde voor de zevende kunst nog meer aan.
Giffoni dan: groter, weidser, internationaler. Mogelijk een ervaring waar veel superlatieven aan te pas zullen komen. Ik hoop er fascinerende medemensen tegen het lijf te lopen; juryleden en festivalgangers, filmleken en cinema-pro’s, gelijkgestemden en anders-kijkenden. En misschien doe ik ondertussen wel allerhande inspiratie op voor Jeugdfilmfestival of Cut the Crap (hét jongerenfilmfestival: zeker checken!). Alles samengevat kan ik zeggen dat ik uitkijk naar een beloftevolle zomer :)